Kapitány-Véd Vagyonvédelmi Kft.

Riasztó távfelügyelet

Opcióval rendelkező ügyfeleinknek: Riasztó távfelügyelet

A távfelügyeleti szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a lakásokban, családi házakban, üzlethelyiségekben telepített behatolás jelző – köznapibb nevén riasztó – egy 24 órás felügyeleti központba továbbítson minden, az objektumban történő eseményt – pl. a riasztó ki-, bekapcsolása, támadás, betörés, tűz, stb. Az ügyeletes diszpécserek éjjel-nappal számítógép segítségével figyelik a házak, irodák érzékelőinek állapotát, s intézkedést igénylő jelzések (pl. támadás, betörés) esetén haladéktalanul értesítik az előfizető által megadott személyeket, szervezeteket (polgárőr stb.).A kivonuló járőrszolgálattal is kiegészített távfelügyeleti szolgáltatás az intézkedést igénylő jelzések esetén a helyszínen biztosítja az előfizetőknek a segítségnyújtást. A szolgáltatással növelhető a lakosság és a vállalkozások komfortérzete, s jelentősen javítható a közbiztonság is.

Betörésjelzés

Azonosítani lehet a behatolás pontos helyét és idejét, érzékelőnkénti lebontásban. Ilyen esetben, a MABISZ előírása alapján, szólni kell a szirénának, de lehetőség van a sziréna bekapcsolásának késleltetésére is.

Támadásjelzés

Ez esetben nem szól a sziréna, csak az ügyeletre megy jelzés (hangos riasztáskor pánikba eshet a támadó, ami az esetek többségében agresszív magatartást válthat ki belőle).

Nyitás-zárás jelzés

Igény esetén a felügyeleti központban regisztrálható a berendezés ki- és bekapcsolásának időpontja, a kezelői kódok alapján akár személyhez kötötten is. Ez a szolgáltatás igen komoly ellenőrzésre ad lehetőséget, segítségével például kideríthető az alkalmazottak munkaidőn kívüli bejárása. Lehetőség van olyan kód beállítására is, amellyel csak bekapcsolni lehet a riasztót. Ezt kell alkalmazni olyankor, amikor a berendezés bekapcsolását mások előtt kell elvégezni, vagy ezt kaphatja a takarítást vagy egyéb alkalmi munkát végző személyzet.

Kényszerített nyitás jelzése

A nyitás jelentés speciális formája. Egy külön kód segítségével az ügyelet tudomására hozható, ha valakit (pl. fegyverrel) arra kényszerítenek, hogy kikapcsolja a riasztót. Ilyenkor a riasztó kikapcsolása mellett jelentés megy az ügyeletre, s a diszpécser azonnal értesíti a rendőrséget és/vagy a kivonuló szolgálatot.

Állapotjelzés

A berendezés automatikusan jelzi a hálózati feszültség kimaradását, és ha az hosszabb ideig nem tér vissza, akkor az akkumulátor merülését. Az akkumulátor lemerülésekor a rendszer működésképtelenné válik, de az ügyelet ezt is az üzemeltető tudomására hozza, aki így egyéb módon gondoskodhat a védelemről.

Tiltott intervallum figyelés

A nyitás-zárás jelentések figyelése lehetővé teszi, hogy a megadottól eltérő időben érkező jelzésekre azonnali intézkedés történjen (pl. korai/késői nyitás, vagy a zárás elmaradása estén)

Kapcsolt vonalas távfelügyeleti szolgáltatás

Meglévő telefonvonalon keresztül kapcsolódik egy 24 órás felügyeleti központba.
Előnyei: nincs a szerelésnél plusz költség Hátrányai: a riasztó, használatának fügvényében terheli az ügyfél telefon számláját. Amennyiben a telefon vezeték illetéktelen személy számára hozzáférhető (falon kívüli vezeték) akkor azt könnyen szabotálva (elcsípve) nem tud a riasztó a felügyelet felé kommunikálni (betörés és egyéb jelzések).

Gsm

Gyakorlatilag egy beépített ipari mobiltelefon segítségével tart kapcsolatot a 24 órás felügyeleti központtal.
Előnyei: nem szabotálható a kapcsolat a felügyelet felé mint a kapcsolt vonalas esetébenHátrányai: a riasztó, használatának fügvényében terheli az ügyfél telefon számláját.

DRR Rádiós

A rádiós rendszerek nagyobb biztonságot nyújtanak az átjelzésben. A rabló arra törekszik, hogy nyugodtan, zavartalanul tudjon ténykedni, a riasztórendszer jeleket ne generáljon illetve az átjelzést szabotálja, ami összetettebb feladat, így jelentős nehézségeket gördít a betörő elé. Az átjelzést egy, a lakás védelmét szolgáló riasztórendszer részegységét képező rádióadó biztosítja. A rádió továbbítja a távfelügyeleti központba az érzékelők által generált jelzéseket másodperceken belül, így a diszpécser és a kivonuló szolgálat hatékonyan tud intézkedni.
Előnyei: nincs szükség vezetékes telefonra a távfelügyelet igénybevételéhez. Megtakaríthatja a feleslegessé váló vezetékes telefon havidíját .Nem kell aggódni, hogy egy betörő esetleg a telefonvonal elvágásával szabotálja a kommunikációt. Olyan helyeken is alkalmazhatja, ahol nincs kiépített telefon. Kiépítése ugyan egyszeri költséggel jár, de a kapcsolat későbbiekben nem kerül semmilyen költségbe. A kapcsoltvonalas és a gsm kapcsolathoz hasonlítva 8-9 hónapon belül megtérül az ára.

GPRS vagyonvédelmi átjelző készülék

Bármilyen vagyonvédelmi rendszerhez illeszthető, amely rendelkezik beépített telefonkommunikátorral és kezeli a Contact ID protokollokat. Épületfelügyeleti rendszerünkkel kiegészítve egyetlen egy GPRS átjelző berendezés több, csillagpontosan felfűzött riasztórendszer jeleit képes továbbítani. Alkalmazásával tetemesen csökken egy társasházban az egy végpontra (lakásra) jutó beruházási költség, ugyanakkor növekszik a biztonsági szint.

Kapitány-Véd Vagyonvédelmi Kft.
8000 Székesfehérvár, Mikszáth u. 1.
E-mail: kapitanyved@kapitanyved.hu
Tel./Fax.: 06-22/ 324 -676