Kapitány-Véd Vagyonvédelmi Kft.

Műholdas járműkövetés

Opcióval rendelkező ügyfeleinknek:  Műholdas járműkövetés

A rendszer:

A rendszer alapja a gépjárműbe telepített modul, mely GPS helymeghatározást, továbbá az irány, a sebesség és a megtett út hosszára vonatkozó adatokat határoz meg, majd ezt összevetvea gépjármű állapotjelzéseivel együtt továbbítja. A berendezés folyamatos kapcsolatban áll a távfelügyeleti rendszer szerverével, ami a beérkező jelzések fogalomirányítását és tarolását végzi. Innen —a weblap segítségével— az autó útvonala és egyéb események visszamenőleg is lekérdezhetőek és megjeleníthetőek egy térképes felületen. Kommunikációs csatornaként egy biztonságos, zárt virtuális hálózatot un. GPRS APN –t használ, melyben az adatcsomagok gyorsan és biztosan továbbítódnak. A beérkezett riasztás jelzések a  GPRS  konverter segítségével közvetlenül a távfelügyeleti vevőkészülékre is küldhetőek, így kapcsolódva a távfelügyelet meglévő rendszeréhez.

A nyomkövető modul:

A kisméretű, robosztus felépítésű  modul a gépjárműbe könnyen beszerelhető. Belsőakkumulátora segítségével a gépjármű ápellátásának hosszabb kimaradását is képesáthidalni, 24 voltos elektromos rendszerrel endelkező haszongépjárművekhez iscsatlakoztatható.A modul hosszú élettartamát a megbízható ipari alkatrészek felhasználása, és az eszközök alapos tesztelése biztosítja. A működés biztonsága kiemelt szerepet kapott a tervezés során:
  • A berendezés az időjárási és rázkódási igénybevételnek is ellenáll.
  • Bármilyen szabotázs kísérlet esetén jelez.

Flottakövetési funkciók, internetes oldal:

1. Autó valós idejű mozgásának követese A kiválasztott gépjármű (gépjárművek) aktuális helyzetének megjelenítése egy internetes oldal térképes felületen történik. Az internet felület önmagát folyamatosan frissíti, ilyenkor szakaszosan látszik az autó elmozdulása is.
2. A gépjármű útvonalának és sebességének utólagos lekérdezése Az autó által leírt útvonal a kezelő által meghatározott időintervallumban bármikor visszanézhető. Így a térképen a gépjármű útvonalat jelölendő pontokra kattintva az autó pillanatnyi sebessége is utólagosan ellenőrizhető.
3. Esemény napló A modem az autóval történt eseményeket mindenkor továbbítja a szervernek. Így lehetővé téve, hogy egy táblázatban összegezve, időpont és helyszín szerint utólagosan is visszanézhetjük az autót ért eseményeket. Flottájának autóival történt események visszamenőleg is lekérdezhetők.
4. Területfigyelés Az üzemeltetőnek lehetősége van megjelölni egy területet és egy időintervallumot.  Amennyiben az autó elhagyja ezt a területet vagy nincs ott a megjelölt időpontban, a rendszer regisztrálja azt, és értesítést küld róla.
5. Menetteljesítmény igazolás, menetlevél Lehetséges a gépjármű által megtett kilométer-teljesítmény állandó figyelemmel kisérése. Indítás, leállítás eseten a jármű helyzetének naplózása egy menetlevélben történik. Az indulási és érkezési pont megnevezése es a megtett út hossza egy táblázatban tekinthető meg a szolgáltató honlapján. Természetesen nem csak az egyes útszakaszok hossza, hanem az autó által megtett mindenkori összes futásteljesítmény is megjeleníthető.
6. Üzemanyagszint es hőmérséklet figyelés . A pillanatnyi hőmérséklet vagy üzemanyag szint, illetve annak hirtelen mértékű változása figyelemmel kísérhető.
7. Sofőrazonosítás (fejlesztés alatt) Egy a kulcstartóra szerelhető, egyedi azonosításra alkalmas chip-el, egy az autóba szerelt chip olvasó segítségével megkülönböztethető a felhasználók személye, kizárható az illetéktelen használat. A web felületen elérhető menetlevélben megtekinthető, hogy mikor, ki használta a járművet..

Kapitány-Véd Vagyonvédelmi Kft.
8000 Székesfehérvár, Mikszáth u. 1.
E-mail: kapitanyved@kapitanyved.hu
Tel./Fax.: 06-22/ 324 -676